News

Dansk fjernvarme / Energinet har en god artikel om elektrificering i deres marts 2019 udgave af "Fjernvarmen", som fremhæver nogle vigtige miljø samt økonomiske punkter omkring højspændings el-kedler, en vigtig del af den grønne omstilling.

Fra artiklen side 28-29:

"Elektrificeringen kan give kontante gevinster
Elkedler eller varmepumper Elkedler er forholdsvis udbredte, og varmepumper er stærkt på vej. Begge er til gavn for grøn fjernvarmeproduktion og kan give god økonomi for værkerne”

"Fortsat lave elpriser
Elpriserne har de senere år været lave, fordi vindmøller og solcelleanlæg har produceret masser af grøn el til forbrugervenlige priser. Et ekstremt eksempel er, at tyske elproducenter har betalt danske fjernvarmeværker for at benytte tysk vindmølleel i deres elkedler, fordi det tyske elnet er for svagt til at producere den vedvarende energi til forbrugsstederne i Sydtyskland. – Elkedlerne kører meget på grund af specialreguleringen fra Tyskland, der giver billig eller næsten gratis el. Det er svært at spå om prisernes udvikling på sigt, men vi forventer fortsat perioder med lave priser på de forskellige elmarkeder i de kommende år. Intet tyder på, at udviklingen vender foreløbig"